Неділя, 28.04.2024, 23:38
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти Криворізької РДА

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 91
Форма входу

Головна » 2011 » Березень » 25 » Розмаїття весняних канікул
13:13
Розмаїття весняних канікул
Розмаїття весняних канікул

До відома дітей загальноосвітніх та позашкільних закладів Криворізького району та їх батьків з 21.03.2011р. по 27.03.2011р. в учнів канікули. Всі школи на цей період активізують свою роботу по організації змістовного дозвілля дітей. Свої послуги по залученню учнів до цікавого відпочинку пропонують бібліотеки, сільські клуби, Центр дитячої та юнацької творчості, дитячо-юнацька спортивна школа та загальноосвітні навчальні заклади.

Добрий день, книжковий тижню!
Кожного дня на весняних канікулах шанувальники книги можуть цікаво і корисно провести час у шкільній бібліотеці, оскільки традиційно в цей час проводиться Тиждень книги. А цього року в районі в рамках Тижня відбувається цікава акція - взаємовідвідання заходів делегаціями сусідніх шкіл (за окремим зведеним графіком таких відкритих заходів – 21). Так, наприклад, 21.03. делегація учнів 1-4 класів Валівської СЗШ побувала в гостях у учнів Гейківської школи на літературному ранку «Чарівний світ казок», делегація учнів старших класів з Кіровської школи взяла участь у конференції «Велесова Книга», що відбувалась у Новопільській школі, а учні 3-4 класів Радіонівської школи відвідали конкурс «Мої улюблені казкові герої» у Лозуватській початковій школі. Тиждень продовжується!

Весняні розсипи гуртків за інтересами
Центру дитячої та юнацької творчості
Любителі малювання можуть удосконалювати і розвивати свою майстерність в художній студії, яку веде керівник Просекін І.А. на базі Кіровської СЗШ в понеділок та середу з 1300-1630 години. Весняний настрій учнів відобразиться в пейзажах рідного краю та в сюжетних малюнках.
Ознайомитися з основами виготовлення ляльок-мотанок, а також спробувати зробити власний зразок, розвивати свої вміння і майстерність у виготовленні подарунків, сувенірів з муки та солоного тіста учні зможуть у вівторок та п’ятницю 1200-1430 години у роботі гуртка, який проводить з натхненням і любов’ю керівник Адашкевич С.Б. на базі Надеждівської СЗШ.
Творче об’єднання «Калинонька» чекає учнів в вівторок і четвер 1300-1430 години на базі Веселівської СЗШ, керівником якого є Новохатько В.В. Дітей захопить яскравий петриківський розпис та розмаїття українських народних технік виконання малюнку.

Дитячо-юнацька спортивна школа
Пропагує здоровий спосіб життя, залучаючи дітей до занять фізичною культурою і спортом в секція за напрямками:
- волейболу на базі Лозуватської СЗШ № 2 в понеділок, середу та п’ятницю з 1030 до 1130 для учнів 5-7 класів, і з 1135 до 1305 години для учнів 8-11 класів (тренер-викладач Подвалюк С.Г.). Заняття в цій секції проходитимуть в цікавій змагальній формі, де учні зможуть випробувати свої сили та визначити рівень фізичної підготовки, а головне набуватимуть вміння та навички по здоровому способу життя.
- футболу на базі Радушанської СЗШ у понеділок, середу, п’ятницю з 1100 до 1400 учнів чекає тренер Черненко О.І. для весняних змагань.
- гандболу на базі Лозуватської СЗШ №1 в понеділок, середу, п’ятницю та суботу з 1500-1715 години (тренер Симоненко Ю.М.) дівчата 5-7 класів зможуть формувати життєво-важливу рухову активність та розвивати свої фізичні можливості.
Всі секції ДЮСШ в канікулярний період працюють в робочому режимі згідно планів, використовуючи для цього матеріально-технічні бази шкіл, ігрові та спортивні майданчики, в яких кожен учень зможе розвивати свої здібності та вміння в спорті та укріплювати своє здоров’я.

Районний конкурс «Ерудит»
Юні таланти та креативні учні запрошуються випробувати свої сили в районному конкурсу-захисті творчих, науково-дослідницьких і пошукових робіт «Ерудит» серед учнів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Криворізького району відбудеться 26 березня 2011 року на базі Криворізького державного комерційно-економічного технікуму о 830 годині з метою виявлення юних талантів та сприяння їх розвитку, формування наукового світогляду, закладання основ особистісної культури учнів, піднесення престижу знань серед підростаючого покоління, створення умов для розкриття творчого потенціалу учнів сільських шкіл. Конкурс проводиться в 7 секціях: філологічній мовній та літературній, фізико-математичній, природничій, біологічній, мистецтвознавчій та історичній.

Акція «Дитинство без насильства!» продовжує свою ходу
Районна соціальна акція «Дитинство без насильства!» в навчальних закладах Криворізького району по реалізації завдань Національної кампанії «Стоп насильству!» на період до 2015 року та Загальнодержавної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, наркоманії, туберкульозу, алкоголізму та тютюнопаління на 2009-2013 роки спільно з представниками кримінальної підліткової міліції, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей, лікарів ЦРЛ за сприяння районної організації Партії Регіонів розпочала свою дію з 01.03.2011 року і крокуватиме від школи до школи до 25.05.2011 року.
Головною метою акції є формування в учнів навичок правомірної поведінки, вміння самостійно приймати рішення, розвивати здатність обстоювати власну позицію; виховувати особистість, спрямовану на розвиток демократичного суспільства в Україні, формувати навички протидії шкідливим звичкам, уміння позитивно розв’язувати конфліктні ситуації, виходити з них, формувати усвідомлене розуміння поняття «Життя», його унікальності, значущості для кожної особистості.
Під час акції учні: підшукують матеріали за темою «Права людини в демократичному суспільстві», «Захист прав дитини»; працюють з документами: «Конституцією України», Конвенцією «Про права дитини», Маніфестом ООН, іншими правовими документами; оформлюють приміщення (актовий зал), виготовляють плакати, буклети, рекламні ролики, атрибути учасників, програми та іншу символіку акції; самостійно опрацьовують матеріал з теми «Як убезпечити себе від насилля та хвороб XXI століття!» (складання пам’яток безпеки , пам’яток правових знань, розробка рекламних матеріалів, сценаріїв тощо). Такі акції пройшли вже в Радушанській СЗШ, Кіровській СЗШ, Гейківській СЗШ та Христофорівській СЗШ. Згідно графіку інші школи продовжують готуватися до проведення акцій.

До відзначення 66-річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945рр.
Розпочала свою роботу естафета пам’яті «Переможене Криворіжжя», присвячена Дню Перемоги у Великій Вітчизняній війні, з Лозуватської СЗШ №2 18 лютого 2011 року.
Метою естафети є – активізація патріотичного виховання підростаючого покоління на прикладах подвигів старших поколінь, вшанування ветеранів війни, збереження пам’яті про захисників Вітчизни .
В рамках Естафети пам’яті проводиться огляд-конкурс музеїв та кімнат Бойової слави на приз імені Олександра Векленка. Естафета пройшла на території сільських рад: Лозуватської, Недайводської, Глеюватської, Червонозабійницької, Орджонікідзенської, Надеждівської. Готується прийняти естафету 25.03.2011 року Новопільська с/р. Активну участь приймають в естафеті учні загальноосвітніх навчальних закладів.
Учасники конкурсу вивчають історичні події війни 1941-1945рр. під час проведення позаурочної та позашкільної роботи за такими напрямками роботи: вивчення бойового шляху військових частин та формувань, які обороняли села району , дій партизанських загонів, підпільних груп, які сприяли армії в боротьбі за звільнення України від загарбників; пошук нових джерел з історії війни: документи, щоденники, епістолярії, речові свідоцтва воєнної доби, ілюстрації, фотодокументи; складання усної історії людського виміру війни шляхом документальних усних спогадів: фронтовиків, працівників тилу, дітей війни; встановлення імен загиблих воїнів, що поховані в Братських могилах, налагодження зв’язків з їх родинами; дослідження долі своєї родини в роки війни, створення родинних літописів; проведення конкурсів творчих та науково-дослідницьких робіт на теми, пов’язані з подіями ВВв.

Розважальна програма навчальних закладів
У своїх планах на весняні канікули Широківська СЗШ та Радіонівська СЗШ пропонують учням відвідати театр ім. Т.Г. Шевченка, а Глеюватська НСЗШ, Кіровська СЗШ та кіровська СЗШ запрошують учнів 1-5 класів до перегляду вистави лялькового театру, а також поїздку учнів 7-10 класів до театру «Академія руху2 на виставу «Реквієм» організовує Новопільська СЗШ 23.03.2011року. Екскурсії по рідному краю, які заплановані в кожному начальному закладі, збагатять учнів знаннями з історичного минулого народу. Поїздка до історико-краєзнавчого музею м.Кривого Рогу на виставку робіт українських фотохудожників «Мить життя».
Предметні консультації, які будуть проводити вчителі, нададуть можливість учням 5-11 класів більше підготуватися до державних атестацій.
Цікаві вікторини, конкурси малюнків, заняття музичних та танцювальних гуртів захоплять увагу учнів і нададуть змістовності у проведені вільного часу.


Переглядів: 11484 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 breville toaster  
0
http://breville-store.com/breville-bec250-8-pack-espresso-cleaning-tablets-white-discount/breville-bec250-8-pack-espresso-cleaning-tablets-white-image-01/

1 toms shoes at journeys  
0
Welcome to discuss purchase high-quality shoes
I have always practiced shoe removal at the door - it just seems natural.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031